Izjava o dostopnosti spletne strani

Spletna stran sledi načelom dostopnosti spletišč, ki so opredeljene v Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij organov javnega sektorja ter v Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnih organov. Prizadevamo si, da bi bile informacije in storitve na spletnih straneh dostopne brezplačno, komurkoli in kadarkoli po načelih solidarnosti in univerzalne dostopnosti.

Upoštevali smo potrebe starejših uporabnikov in uporabnikov z zdravstvenimi omejitvami (ki med drugim obsegajo vidne,
slušne, motorične, kognitivne in jezikovne omejitve) ter prilagodili tehnične in oblikovne elemente spletne strani tako, da so vsebine dostopne in razumljive čim večjemu številu uporabnikov spletne strani.

Spletne podstrani so urejene glede na mednarodne smernice za dostopnost spletnih vsebin (standard WCAG 2.0), ki jih je v okviru pobude za spletno dostopnost pripravil Konzorcij za svetovni splet (World Wide Web Consortium – W3C). Skladnost ustreza ravni dostopnosti AA.

Uporabniki lahko do informacij dostopajo ne glede na vrsto uporabljenega brskalnega orodja (računalnika, tablice, mobilnega aparata, itd.), uporabo tehničnih pripomočkov (brajeve vrstice, bralnika zaslona, prilagojenih naprav za nadomeščanje tipkovnice ali miške, itd.), operacijskega sistema, nastavitve brskalnika in ne glede na hitrost uporabljene internetne povezave.

Na spletni strani so uporabljene standardne spletne tehnologije, ki so dostopne. Dokumenti temeljijo na tehnologijah HTML5, CSS3, Java Script (ECMAScript 5.1), slikovno gradivo (SVG, PNG, JPG, GIF).

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam pošljite elektronsko sporočilo na naslov: masa.malovrh@zalozba.org. Veseli bomo tudi vaših predlogov in povratnih informacij.